Hoe kunnen de inzichten uit data jouw serviceorganisatie helpen om te groeien? Deze vraag stond centraal in het BEMAS-webinar “Data als driver voor service & after-sales”. Het gebruik van operationele data is binnen veel technische dienstverleners en serviceafdelingen gemeengoed, denk bijvoorbeeld aan predictive maintenance.

In het door BEMAS (Belgian Maintenance Association) georganiseerde webinar lieten Ward Smeets van Mediaan en Walter Mesterom van Selas & Partners aan de hand van concrete klantvoorbeelden zien hoe je inzichten uit data kunt verkrijgen en deze omzetten naar acties voor bijvoorbeeld je salesorganisatie. Je kunt het aankoopgedrag van je klanten daardoor beter voorspellen en extra groei realiseren. Ook kun je middels de door data verkregen inzichten de propositie van je bedrijf veel beter afstemmen op de behoeften van je klanten.

De meeste deelnemers aan het webinar gaven aan wel bezig te zijn met data en AI, maar dat het vaak nog ontbreekt aan een echte strategie op dit gebied. En dat het beeld bestaat dat dit alleen loont bij grote organisaties. Aan de hand van de praktische voorbeelden werd al snel duidelijk dat ook Mkb-bedrijven hun voordeel hiermee kunnen doen.

Graag willen wij het team van Wim Vancauwenberghe, directeur van BEMAS, hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking.

Hoe ziet jouw data strategie eruit waarmee jij je bedrijf structureel laat groeien?

Wil je meer weten? Stuur een email aan david.mesterom@selas-partners.com en ontvang de presentatie.