Optimale dienstverlening en risicobeheer

De rol van modern contract management

Optimale dienstverlening en risicobeheer

De rol van modern contract management

Contract Lifecycle Management (CLM)

In de kapitaalintensieve industrie is samenwerking tussen partijen op het gebied van inkoop en procurement van cruciaal belang. Echter, veel contracten leveren niet op wat men ervan had verwacht, wat leidt tot gemiste kansen en inefficiënties. Contract Lifecycle Management (CLM) biedt hier een oplossing.

Veel organisaties worstelen met het effectief beheren van hun contracten, wat resulteert in verloren waarde en verhoogde risico’s. Net zoals bedrijven die niet optimaal gebruik maken van hun data, kunnen bedrijven die de kracht van CLM negeren, cruciale zakelijke kansen mislopen. Maar er is goed nieuws: in samenwerking met experts uit de industrie hebben we een bewezen aanpak voor CLM ontwikkeld.

Deze aanpak gaat niet alleen over het beheren van contracten, maar ook over het maximaliseren van waarde, het minimaliseren van risico’s en het opbouwen van sterkere, langdurige zakelijke relaties.

Wilt u uw contractbeheer naar een hoger niveau tillen en de ware potentie van CLM in uw organisatie ontdekken? Duik dieper in onze expertise en ontdek de mogelijkheden.

In de kapitaalintensieve industrie is samenwerking tussen partijen op het gebied van inkoop en procurement van cruciaal belang. Echter, veel contracten leveren niet op wat men ervan had verwacht, wat leidt tot gemiste kansen en inefficiënties. Contract Lifecycle Management (CLM) biedt hier een oplossing.

Veel organisaties worstelen met het effectief beheren van hun contracten, wat resulteert in verloren waarde en verhoogde risico’s. Net zoals bedrijven die niet optimaal gebruik maken van hun data, kunnen bedrijven die de kracht van CLM negeren, cruciale zakelijke kansen mislopen. Maar er is goed nieuws: in samenwerking met experts uit de industrie hebben we een bewezen aanpak voor CLM ontwikkeld. Deze aanpak gaat niet alleen over het beheren van contracten, maar ook over het maximaliseren van waarde, het minimaliseren van risico’s en het opbouwen van sterkere, langdurige zakelijke relaties.

Wilt u uw contractbeheer naar een hoger niveau tillen en de ware potentie van CLM in uw organisatie ontdekken? Duik dieper in onze expertise en ontdek de mogelijkheden.

De voordelen van verregaande samenwerking

Verantwoordelijkheden

Partijen zullen duidelijk moeten overeenkomen wat de scope van de services is die worden uitbesteed en welke performance hiervoor geleverd moet worden. Door afspraken overeen te komen worden verantwoordelijkheden geduid en benoemd en deze maken deel uit van de SLA. Aan de hand van de scope en achtergrond van de afspraken die partijen overeenkomen worden ook financiële en bindende afspraken gemaakt, zoals werkgarantie, performance en leverplicht van scope en service.

Hogere servicegraad

Door het overnemen van services wordt een grotere interactie met de klant gecreëerd. De service provider zal door de services die hij voor de klant (en vergelijkbare klanten) levert meer waarde kunnen leveren en zich als kennisleider (thought leadership) kunnen profileren. Hiermee wordt een hechtere band met de klanten gecreëerd. Klanten verbinden zich graag aan service providers die performance en waarde creatie in hun DNA dragen.

Kostenbewust bedrijfsmodel

De klanten kunnen zich richten op hun primaire processen en hierin beter worden, of zelfs excelleren. Door de services in te kopen over een langere periode is een procesverandering en groei van maturiteit nodig, bij beide partijen. Het overeenkomen van deze contracten inclusief de werkgarantie maakt dat de klanten hun bedrijfsmodel zeer kostenbewust kunnen inrichten, immers is het volstrekt duidelijk op welke basis (scope, timing) en tegen welke (financiële, performance) condities de service wordt ingekocht en geleverd.

Een bewezen oplossing

Een succesvolle implementatie van Contractbeheer bij Sitech Services

Sitech Services, een prominente technologiepartner op de Chemelot industriële site in Geleen, stond voor de uitdaging van een grote transformatie. In 2022 lanceerden zij het “Beyond Transition Program”, een initiatief gericht op privatisering en verkoop. Een cruciaal onderdeel van dit programma was de ontwikkeling van de “Contracten en Service Level Agreements (SLA)” workflow. Selas & Partners nam de leiding in deze ontwikkeling, waarbij de focus lag op het waarborgen van de werkgelegenheid voor de komende jaren. Door de expertise van Selas & Partners kon Sitech Services een solide en effectief contractbeheersysteem opzetten, wat essentieel was voor hun overgang en toekomstige groei.

Waarom Selas & Partners?

Download gratis ons whitepaper!

Modern contractmanagement biedt een solide basis voor het vastleggen van de juiste diensten en het effectief beheren van de bijbehorende risico’s. Deze whitepaper gaat in op de essentiële aspecten van CLM en onderzoekt ook hoe succesvolle coproductie kan plaatsvinden binnen een level playing field.

Selas Reality Check

De Selas Reality Check is ontworpen om inzicht te bieden in de huidige situatie, inclusief kansen en mogelijkheden. Het is essentieel om te begrijpen waar we nu staan, zodat we dit kunnen vergelijken met waar we naartoe willen en hoe we daar kunnen komen. De Consider & Decide workshop helpt bij het maken van keuzes over wat er moet gebeuren om de ambitie van de organisatie te realiseren.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een Reality Check in te plannen!

Maak een praatje met ons!

Wilt u een outside-in gedreven organisatie bouwen? Of de prestaties van uw team verbeteren? Neem contact met ons op!

Nederland

België

    De gegevens die in dit formulier worden verwerkt, worden alleen verwerkt om uw vragen te beantwoorden en zullen niet voor andere doeleinden. Lees hier meer over in ons privacy beleid.