In 2016 zijn we gestart vanuit een andere teamsetting en hebben we een vijftal adviesprojecten uitgevoerd. Van die vijf waren er drie zeer de moeite waard; we hebben een goede klik gemaakt met de klant en de opdrachten zijn volledig opgeleverd.

In deze projecten leken verschillende stappen zoals salesstrategie, waarde proposities, een nieuwe verkooporganisatie & geïmplementeerde processen en een uitdaging op account- en salesmanagement onvermijdelijk.

Bij Vogelsang waren salesstrategie en herziening en herschikking van de waarde proposities erg belangrijk om de doelen voor het hele team en alle klanten in de verschillende markten duidelijker te stellen. Bij EKK Eagle opende de definitie van het Bensaou-klantmodel veel ogen, terwijl de betrokkenheid bij diezelfde klanten met meer gedefinieerde stappen in salesbeheer ook erg belangrijk was. Met Batenburg brachten we de saleseffectiviteit van het team in beeld en definieerden we nieuwe waarde proposities voor de Mechatronica-markt.

De komende maanden gaan we onze prestaties bij die klanten evalueren om te kijken op welke manier de klant nog steeds de door ons gedefinieerde aanpak hanteert.