David Mesterom begint iets terughoudender aan het gesprek dan Walter. Is niet direct een spraakwaterval. Maar als hij eenmaal op dreef is, zie ik dezelfde twinkeling in zijn ogen en hoor ik hetzelfde enthousiasme. “Dat ik erbij ben, bij het begin van een bedrijf en meewerk aan de groei ervan, is een voorrecht.” David doet bij Selas & Partners het ‘opruimwerk’ zoals hij dat noemt. En dat is een eervolle taak. “Administratie, IT en uitvoering liggen op mijn bord. Walter is de prater met de plannen en de visies, ik bedenk hoe we snel en efficiënt kunnen doen wat zij willen.”

De Reality Check is een goed voorbeeld van Davids werk. “Ik ben eerst gaan klooien in Excel. Het lukte me niet om alle functies daarin uit te voeren. Toen ben ik gaan Googelen naar andere softwareprogramma’s. Uiteindelijk kocht ik een programma waar ik nog wat zaken in heb aangepast met de hulp van Mediaan, een IT-bedrijf in Heerlen. Als ik de Reality Check doe bij een klant, moet dat natuurlijk vlot lopen. Omdat David ook wil dat alles digitaal soepel verloopt, was de volgende stap om de presentatiemogelijkheden van de Reality Check te verbeteren, bijvoorbeeld via Teams. “Ik kijk naar verschillende apps die het mogelijk maken om het scherm te bevriezen, zodat het publiek niet ziet dat we ondertussen iets veranderen voordat we het volgende scherm laten zien. Ik houd ervan om zaken uit te zoeken en te regelen.”

Creatieve Nerd

“Ik ben best wel een nerd. Ik ben heel snel mee met de ontwikkelingen in de ICT, software, apps, dat soort dingen. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Walter geeft me alle ruimte om dieper in die wereld te duiken.” Een deel van zijn werktijd brengt David door op sociale media. “Ik volg zakelijke ontwikkelingen, lees over nieuwe trends, zoek naar nieuwe producten en probeer kansen te zien voordat iemand anders ze ziet.” Net als voor Walter voelt zijn werk niet als werken. “Ik haal echt voldoening uit wat ik hier doe. De tijd gaat supersnel. En iedere maand komt er wel iets nieuws op mijn pad.”

Leermeesters

In Walter ziet David ‘super ervaren leermeester’. Waar anderen zouden aarzelen om met familie samen te werken, hoefde hij niet lang na te denken. “Toen pap vroeg ‘waarom kom je me niet versterken?’ vond ik dat een goed idee. Ik heb mijn thuisstudie bedrijfskunde ervoor aan de kant gelegd. Die studie wil ik nog wel afmaken, maar eerst stort ik me op Selas & Partners. Ik heb in een paar maanden tijd ontzettend veel geleerd en ben van plan nog heel veel bij te leren.” De industriële wereld kende hij niet echt, voordat hij bij Selas & Partners kwam. “Productie, onderhoud en engineering kwamen voorbij in de verhalen die pap thuis vertelde. Het is een geweldige kans dat ik die wereld leer kennen met twee ervaren mensen aan mijn zijde.”

“We hadden een mooi begin en het kan zomaar ineens hard gaan. Misschien komt er een moment dat ik extra consultants ga aannemen. Nog een paar professionals erbij, dat zie ik helemaal voor me.”

‘Het kan hard gaan’

David ziet in de toekomst een rol voor zichzelf in het aantrekken van klanten voor Selas & Partners. Hij houdt een overzicht bij van bedrijven in beide Limburgen en legt contact met eigenaren en bedrijfsvoerders via LinkedIn. “We zoeken uit wat ondernemers drijft, wat hun expertise is, welke resultaten ze boeken en waar ze nog van dromen. Als we dat weten, kunnen we ze zo goed mogelijk van dienst zijn. Ik wil graag deel uitmaken van dat proces. Het proces waarin we bedrijven laten zien waar ze staan en wat er beter kan, ze vertellen hoe wij daarbij kunnen helpen en ze zo als klant binnenhalen.” En als dat binnenhalen vaart begint te lopen, ziet hij Selas & Partners groeien.

Dit interview werd afgenomen door Lieke Rijkx.